Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2023. január 29.
Véget ért a Krisztus-hívők egységéért való imahét

„Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot.” (Iz 1,17) volt a mottója az idei ökumenikus imahétnek, amelynek keretében január 22-28. között a nagybányai magyar keresztény felekezetek elöljárói és hívei minden este együtt imádkoztak a katolikus, református, evangélikus templomokban valamint a baptista imaházban Krisztus szándékának megvalósulásáért: „Legyenek mindnyájan egy”. (Jn 17,21).

Az ökumenikus imahét záró alkalma szombaton, 2023. január 28-án volt a Szentháromság római katolikus templomban. Köncze-Geréb Árpád evangélikus esperes hirdette az igét, aki Jób példás magatartásáról beszélt, a megpróbáltatás idején is. „Sok mindennek, aminek napjainkban tanúi vagyunk – járvány, háború a szomszédságunkban – , nem kellene megtörténnie, egy azonban biztos: ezek az imaalkalmak és találkozások Isten akarata szerintiek, ezért jó hogy megtörténnek, megvalósulnak” – mondta a szónok.

A pandémia okozta pár éves kimaradás után, idén ismét visszatérhettek a felekezetek a régi hagyományhoz, mindenki örömét fejezte ki, hogy újra megszervezhették az imahetet, amelyet a jövőben bővíteni szeretnének a görög katolikus, illetve az ortodox egyházak meghívásával.

KÉPEK | VIDEÓ

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo