Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. május 26.
A magyar szecessziót bemutató fotókiállítás nyílt az Oázis Philia galériavendéglőben

A Gyuláról érkező Bagyinszki Zoltán fotóművész alkotásait állították ki a Nagybányai Római Katolikus Esperesség, valamint a Képzőművészeti és Kulturális Egyesület közös szervezésében, az Philia Oázis galériavendéglőben. A tárlatot szerdán, 2022. május 25-én, 19.00 órakor nyitották meg ünnepélyesen.

Szmutku Róbert esperes-plébános köszöntötte a kiállító fotóművészt, valamint a vendégeket. Az élőzenés momentumokat Lengyel Marius, valamint Vaum Roxana, a Művészeti Líceum tanárai nyújtották.

Véső Ágoston Munkácsy-díjas képzőművész beszélt Nagybányának a szecesszióhoz való kapcsolódásáról, és bemutatta a gyulai vendéget. A szecesszió a természetből vett elemeket stilizál, a nagybányai tájfestészet pedig a teremtett világból, a természetből indul ki és így szemlélteti a Teremtőt – mondta Véső Ágoston. A gyulai vendég azért művész, mert olyan szemmel látja a valóságot a lencse segítségével, amilyennel az átlagember nem képes.

Bagyinszki Zoltán tárlatvezetésével ért véget az esemény. A fotóművész megosztotta a hallgatósággal az egyes fotókhoz kapcsolódó élményeit, valamint élettörténeteket, amelyek bizonyos fotókhoz kapcsolódnak.

A tárlat a következő hetekben ingyenesen látogatható.

FOTÓ

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo