Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. szeptember 26.
Bérmálkozásra készülő fiataloknak tartottak lelkinapot

Szeptember 24-25. között szervezett lelki hétvégét a bérmálkozásra készülő fiatalok számára a nagybányai Szentháromság plébánia, “A köztünk és a bennünk kiáradó Szentlélek ereje” mottóval.

Huszonöt fiatal vett részt a kétnapos rendezvényen, amelynek első része a plébánián, illetve a bazilita nővérek Kereszt-hegyi kolostorában, és annak udvarán zajlott.

A lelkinap vezetője Szmutku Róbert esperes-plébános volt, Tempfli Máté káplán, Vagrin István diakónus, valamint Lakatos Zsolt, a nyíregyházi szeminárium növendékének közreműködésével, aki gyakorlati évét tölti a Don Bosco szórványkollégiumban.

A nap első részében Jákob történetének segítségével önismereti reflexiót tartottak. A délután folyamán a Szentléleknek a saját életünkben megnyilvánuló gyümölcseit keresték, este pedig a sötétség és a fény szimbólumainak segítségével találkoztak Jézussal, a világ világosságával a közös imában és elmélkedésben.

Vasárnap Koltón vettek részt a fiatalok az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány által szervezett jótékonysági futóeseményen. A futás utolsó szakaszát, a település határától a központig a Kiskőrösről öt nappal korábban indult, összesen ötszáz kilométer megtevő ultrafutókkal szaladták le a gyermekek. A rendezvény Herczeg Anita, Áder János korábbi magyar köztársasági elnök feleségének fővédnöksége alatt zajlott, a begyűlt összegekből gyermekotthonokat támogatnak.

Böjte Csaba mutatott be szabadtéri szentmisét, a rendezvénysorozat pedig múzeumlátogatással és forgószínpad jellegű tevékenységekkel ért véget, amelyekbe a gyermekek és fiatalok bekapcsolódtak.

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo