Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. március 6.
Elhunyt Hankovszky Ferenc püspöki helynök

A Szatmári Római Katolikus Püspökség megrendült, de Isten rendelését engedelmes lélekkel elfogadva tudatja, hogy Ft. Dr. Hankovszky Ferenc, püspöki helynök, irodaigazgató, Zárda-templom lelkésze 2022. március 5-én, életének 52. és papságának 25. évében váratlanul elhunyt.

Hankovszky Ferenc 1970. október 3-án született Aranyosmeggyesen. Általános iskoláit Józsefházán, középiskoláit a Gyulafehérvári Római Katolikus Kántoriskolában, a teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán, majd a Müncheni Ludwig Maximilian Egyetemen végezte.1997. december 27-én szentelte pappá Reizer Pál megyéspüspök.

Segédlelkész volt a Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánián, a Nagybányai Szentháromság Plébánián és a Szatmárnémeti Székesegyház Plébánián. 2000-2004 között, egyházmegyei ifjúsági lelkész. 2002-2004 között a szatmári német közösség lelki gondozását is ellátta. 2004-2007 között doktori címet szerzett a Müncheni Ludwig Maximiliam Egyetemen. Plébánosként működött 2007-től a Nagybányai Krisztus Király Plébánián. 2008-tól, Schönberger Jenő megyéspüspök kinevezte püspöki- és bírósági helnyöknek és a Pasztorális Iroda vezetőjének valamint a Szatmárnémeti Zárda templom lelkészi feladatait is rábízta. Egyéniségét áldozatkészség, közvetlenség és kötelességteljesítés jellemezte.

Földi maradványait a Szatmárnémeti Székesegyházban ravatalozzuk fel, ahol közös szentmisét mutatunk be érte hétfő este 7 órakor.Temetése 2022. március 8-án, 15 órakor lesz. A Székesegyházban közös szentmisét mutatunk be érte, majd a Szatmárnémeti hídon-túli római katolikus temető papi parcellájába helyezzük örök nyugalomra.

IRGALMAS JÉZUS, ADJ NEKI ÖRÖK NYUGODALMAT!„Elég neked az én kegyelmem.” (2 Kor 12,9)

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo