Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. április 16.
Húsvét vigíliája – feltámadási szertartás

A tűzszentelés szertartásával kezdődött szombaton, 2022. április 16-án, 20.00 órakor a húsvéti vigília a nagybányai Szentháromság templomban. A feltámadt Krisztust jelképező égő húsvéti gyertyával vonult be a templomba az aszisztencia, majd elhangzott a húsvéti örömének, az u.n. Exultet.

Az ószövetségi szentirási részek felolvasása által tanúi lehettünk annak, ahogyan Isten csodálatos módon vezette az ő népét, és vezet minket mind a mai napon. A keresztségi fogadalmak megújítása is részét képezik a nagyszombati liturgiának. A szentmise végén a város utcáin megtartott körmenet a feltámadt Krisztust ábrázoló szoborral és az Oltáriszentséggel egy mély tanúságtétel a feltámadásba vetett hitünkről. Idén ismét lehetett a templomokban ünnepelni, és Istennek hála sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, a feltámadk Krisztus köré gyűlt a hívek közössége.

Az ilyenkor szokásos ételszentelés sem maradt el, de még az italoknak is jutott némi szenteltvíz és bőven Istennek az áldása. Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!

FOTÓ | VIDEÓ

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo