Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. március 21.
Kiállításmegnyitó a Philia Oázis galériavendéglőben 

A Nagybányai Római Katolikus Esperesség és a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Egyesület társszervezésében kiállítás nyílt a Philia Oázis galériavendéglőben a tájképfestészet nagybányai kötődésű művészeinek alkotásaiból hétfőn, 2022. március 21-én, 18.00 órakor.
A vendégeket Szmutku Róbert esperes-plébános köszöntötte házigazda minőségben, majd Véső Ágoston Munkácsy-díjas festőművész, a Képzőművészeti és Kulturális Egyesület elnöke, a kiállítás kurátora tartott beszédet, felvázolva a nagybányai festészeti iskola történelmét. A festőművész ugyanakkor köszönetet mondott mindazoknak, akik az egyesület működését és a művészek alkotását támogatták, beszámolt a a Don Bosco Egyesülettel való új partnerkapcsolatról, amelynek keretében a Philia Oázis vendéglő galériajellegéről gondoskodik, hozzájárulva ezzel a festőiskola népszerűsítéséhez, de ugyanakkor a kultúra értékeinek terjesztéséhez is a fiatalabb nemzedékek körében.


A kiállító fotóművészek közé sorolandó a felsőbányai Kerekes Erzsébet, valamint a nagybányai Madarassy István.
Festett műveket állítottak ki Schneller Mária Marosvásárhelyről, Lukács Katalin Budapestről, Silvia Boar Máramarosszigetről, Filcz Leopold, Simion Pop, Nicolae Suciu és Véső Ágoston Nagybányáról. Kerámia alkotásokkal Daniel Leș gazdagította a kiállítást.
A megnyitó után szabad beszélgetés alakult ki a kiállító művészekkel.

FOTÓ | VIDEÓ

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo