Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2022. május 8.
Papnövendékek Nagybányán Jó Pásztor vasárnapján

Jó Pásztor vasárnapja zárja a hivatások hétvégéjét. Péntektől vasárnapig a gyulafehérvári teológiai szeminárium papnövendékei a négy egyházmegye plébániáira látogattak, hogy tanúságot tegyenek hivatásukról, és lelkipásztori tapasztalatokat szerezzenek.

2022. május 6-8. között három papnövendék látogatott a nagybányai Szentháromság plébániára: a papszentelés előtt álló Baróti Tibor diakónus, a negyed éves sepsiszentgyörgyi Tuzson Balázs, valamint a harmad éves lövétei Lázár Hunor.

A papnövendékek betekintést nyertek a plébánia életébe, részt vettek az elsőáldozásra illetve bérmálkozásra készülő gyermekek hittanóráin, elbeszélgettek velük a hivatás felfedezésének fontosságáról.

A gyermekek szüleivel való találkozásba is bekapcsolódtak a vendégek, Baróti Tibor diakónus az élet végső értelmének a kutatásáról, az Istenkeresés fontosságáról beszélt.

A Jó Pásztor vasárnapi szentmiséken liturgikus szolgálatot teljesítettek, majd visszatértek a gyulafehérvári szemináriumba, ahol tovább készülnek a papságra, az újonnan szerzett lelkipásztori tapasztalatokkal gazdagodva.

KÉPEK | VIDEÓ

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo