Nagybányai Szentháromság Plebania Logo
2023. június 8.
Úrnapját ünnepelték a Szentháromság-templomban

Csütörtökön, 2023. június 8-án, 19 órakor mutatta be a Szentháromság-templomban Tempfli Máté segédlelkész az Úrnapi ünnepi, körmenetes szentmisét.

A szentbeszédet Vagrin István, papszentelés előtt álló diakónus mondta. Prédikációjában a szónok azokról a tényezőkről beszélt, amelyek megakadályoznak minket abban, hogy Jézussal találkozhassunk az Oltáriszentségben.

Feltesszük magunknak a kérdést – mondta: ki az én uram? Majd felsorolt több gátló tényezőt: sok kis úr létezik eletünkben. Az első saját magam vagyok. Mindenki saját ura kell, hogy legyen – szokás mondani. Ennek félreértelmezése azt eredményezi, hogy saját magam döntöm el, hogyan éljem meg vállasosságomat. Hiszek ugyan Istenben, de egyházban nem, az elavult. Nem gyónok, nem áldozok, mint amikor lakomán csak nézem a finomságokat, de nem eszek belőlük.

A második kis úr eletemben a lelkiismeret hamis megítélése. Azért tagadom meg magamtól az Oltáriszentséget, mert túl bűnösnek tartom magam, azt hiszem, nem vagyok rá méltó.

Merjünk gyakran a bűnbánat szentségéhez járulni, és vegyük magunkhoz Jézust. Sokan megbánthatnak minket eletünkben, de egy biztos: Jézus soha nem fog megtagadni minket, tárt karokkal var szeretetasztalánál, csak egyet kér cserébe, hogy teljesen átadjuk magunkat neki – tanácsolta a diakónus.

A szentmise végén megtartották a hagyományos Úrnapi körmenetet, amelyben az idén elsőáldozott kislányok virágszirmokat szórtak az Oltáriszentség elé.

A hívek szentségi áldásban részesültek.

KÉPEK

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Logo
PARTNEREINK
Nagybánya.ro – Városunk és Környéke Logo
BÚSz Logo
Maramaros.ro Logo
Mária Rádió Erdély Logo
RomKat.ro | Kincseiből régit és újat Logo
Magyar Kurír - Katolikus Hírportál Logo
Vatican News - Hírek a Vatikánból Logo